Carob pulver, eko / raw 250 g.

Från/månad

Mån Summa/mån
Konto 4 SEK
More info
More info

75 SEK

Vikt
250g
Artikelnummer:
Carob

Ekologisk certifierad UK5.

Nästan som Kakako..

Carob är en baljväxt från johannesbrödträdet som mals till ett underbart sött och fylligt pulver. Det har använts som ersättare för Kakao i många år. Vår råa carobpulver kommer från odlingar i Italien. Den kan användas som en ersättare till kakao eller fördjupa recept med kakao. Om du doftar på carobpulvret kommer du känna en hint av maräng, och koncistensen är frasig också. Till skillnad mot kakao så innehåller carob ingen koffein.

Du kan g√∂ra sp√§nnande praliner genom att blanda carob med kakaosm√∂r eller cocosolja och blanda i lite agave nektar, en nypa salt och vanilj. Vill du ha en ytterligare komplex smak kan du blanda i mesquite och lucuma. En annan skillnad mellan carob och kakao √§r att carob har inte den beska som kakao har. F√∂r att f√• med det h√§rligt beska i en chokladsmakande r√§tt, tills√§tt lite tahini eller rivna apelsinskal. Du beh√∂ver heller inte lika mycket s√∂tma till carob-recept. 

 

Näringen i Carob

Carob är rik på B1, B2, kalcium, magnesium, kalium och spårämnen som järn, mangan, krom, koppar och nickel. Den innehåller ca 5% protein och är en bra källa till fiber. Jämfört med choklad, är carob tre gånger rikare på kalcium, har en tredjedel mindre kalorier och sjutton gånger mindre fett.

 

Energi: 946 kJ / 223 kcalProtein: 5,4 g

Kolhydrater: 49,6 g
Fett: 0,3 g
Kostfiber: 35 g
Natrium: 0,01 g
Kalcium: 448 mg
Järn: 6 mg
Magnesium: 54 mgÔĽŅÔĽŅ

 

Taggar:

Facebook

Kontakta oss

Hör av dig, vi svarar alltid inom 24 timmar!

Kundtjänst via SMS:
072-3069320
Kundtjänst via epost:
info@therawdessertkitchen.se
Kontaktformulär

Nyhetsbrev

Vi skickar tips, råd, erbjudanden och inspiration varannan vecka!


Dina uppgifter är säkra hos oss och du kan avsäga dig nyhetsbrevet när du vill.
Skapad i glädje och harmoni med miljövänliga pixlar av iBuildIT. The Raw Dessert Kitchen levereras stolt av Molnhotellet.
The Raw Dessert Kitchen | Engelbrektsgatan 12B | 72216 Västerås